Eelroa retsept: siiatartar rukkiseemneleival
Koostisosad ja kogused 1le inimesele:
C047407 - Siiafilee (siiga saab asendada huntahvena fileega), 80 g portsjonis
C017017 – Murulauk, 5 g portsjonis
X201455 – Sidrun (riivitud), maitse järgi
U141135 - Ekstra-väärisoliiviõli MILVUS Empletre, maitse järgi portsjonis
V446R1K - Crispy Bakery küpsetatud seemne rukkileib, 1 viil portjonis (leiad vaid PROMO Cash&Carry poodidest kohapealt)
V43648V - Toorjuust HOCHLAND Almette, ürtidega, 150g, 30 g portsjon (leiad vaid PROMO Cash&Carry poodidest kohapealt)
Sool, maitse järgi
Pipar, maitse järgi
Ühe portsjoni hind u 2.47€ + km (2024. aasta novembris)
Valmistamisjuhend
Fileeri siig, puhasta hoolikalt luudest ja eemalda nahk. Lõika filee väikesteks kuubikuteks (u 0,5 cm tükid). Aseta siig kaussi ja lisa peeneks hakitud murulauk, riivitud sidrunikoor, näputäis soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Nirista peale oliiviõli ja sega õrnalt, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud. Jäta maitsestuma 5–10 minutiks külmkappi.
Soovi korral võid seemneleiba ahjus või röstris eelnevalt röstida. Määri õhuke kiht toorjuustu leivaviiludele. Tõsta iga leivaviilu peale lusikaga korralik ports siiatartarit.
Kaunista tillioksa või murulaugutükkidega. Nirista peale veel veidi oliiviõli ja jahvata mõned keerud värsket musta pipart.
Serveeri kohe ja naudi!
- Muud uudised