Millega me sel talvel kuumasid jooke ja kokteile kaunistame?
Külm aastaaega on raske kujutleda ilma kuumade, mõnusalt seestsoojendavate jookideta – tekib tunne, et käed sirutuvad loomulikult järjekordse kohvi või kuuma kakao järele, mille peal on kohev vahukooremüts. Aasta kauneimate pühade lähenedes ihaldame mitte ainult traditsioonilisi, ajatuid maitsekombinatsioone, vaid ka uusi retsepte, mis avardavad veelgi meie maitsepalette. Uurime 2024-2025 talvehooaja kuumade jookide ja kokteilide trende, mida esitleb üks maailma tuntumaid siirupibrände MATHIEU TEISSEIRE.
MARJA SIIRUPID – JAH, PALUN
Iga päev tarbitakse maailmas üle 2 miljardi tassi kohvi, mis ulatub sametisest espressost kuni erinevate siirupite ja vürtsidega täiustatud piimakohvideni. Traditsiooniliselt maitsestatakse kohvijooke armastatud siirupitega nagu karamell, erinevad pähklid, vanilje või šokolaad.
Vaatamata pikaajalistele kohvitraditsioonidele on aga käesolev talv ideaalne aeg katsetada marja- või puuviljasiirupeid, mis võivad anda kohvile erilise maitse. Näiteks kirbetest marjadest (nt kirssidest) valmistatud siirupid võivad joogile lisada mitte ainult puuviljase magususe, vaid ka õrna hapukuse. Samal ajal võivad ootamatud maitsed, nagu banaani- või mangosiirupid, anda kohvile eksootilisi noote, tekitades mälestusi troopilisest suvepuhkusest.
Marjasiirupeid saab kasutada ka kuuma kakao turgutamiseks. Kuum kakao on talvine lemmik mitte ainult laste, vaid ka täiskasvanute seas. MATHIEU TEISSEIRE marjasiirupid toovad kuuma kakaosse ja kohvijooki pidulikkust ja unikaalset maitset. Kirsi-, jõhvika-, mustsõstra- või vaarikasiirupid sobivad suurepäraselt tumeda šokolaadi mõrkja maitsega.
Teine huvitav ja tuttav maitsekooslus on kakao piparmündisiirupiga - klassika, mis väärib tähelepanu ka sel talvel.
MAGUSAD PÜHADE MAITSED
MUSTA METSA KUUM KAKAO
Teil on vaja:
20 ml MATHIEU TEISSEIRE kirsisiirupit
100 ml kuuma kakaod
Vahukoort
Ettevalmistus:
Vala kirsisiirup klaasi, seejärel kalla peale kuum kakao. Lisa peale vahukoort ja kaunista kirsiga.
BANAANI LATTE
Teil on vaja:
20 ml MATHIEU TEISSEIRE banaanisiirupit
2 pitsi espresso kohvi
100 ml piima
Ettevalmistus:
Lisa latteklaasi espresso kohvi ja banaanisiirup. Vala klaasi õrnalt sametiseks aurutatud piim ja serveerige.
KUUMADE KOKTEILIDE TRENDID
Kuumade kokteilide seas klassikuks peetav hõõgvein (glögi) on ehk kõige traditsioonilisem talviste pidustuste jook. Tavaliselt valmistatakse hõõgveini vürtsidega: kaneel, kardemon, nelk, apelsinikoor ja ingver.
Marjased maitsed sobivad aga erakordselt hästi glögiga ja üleüldiselt kuumutatud veiniga. Tavapäraste rosinate või goji marjade asemel soovitab MATHIEU TEISSEIRE sel aastal proovida magusamaid marjasiirupeid, mis tasakaalustavad suurepäraselt veini tanniine.
Rikkaliku maitsega siirupid, nagu piparkoogi-, ingveri-, või kaneelisiirupid sobivad suurepäraselt ka kuuma võirummi või viskipunši tugevdamiseks. Üks huvitavamaid valikuid on MATHIEU TEISSEIRE Okinawa must suhkrusiirup, millel on odralinnaste, suitsu ja suhkruroo aroomid. Siirup sobib suurepäraselt nii külmade kui ka kuumade jookide või kokteili jaoks.
Sel talvel jääga kokteilide valmistamisel on olulisel kohal samuti marjamaitsed – traditsioonilised jõhvika-, mustsõstra- ja apelsinisiirupid sobivad suurepäraselt talvise hõnguga. Selleks, et anda oma lemmikkokteilidele värske tunne, keskendu sel hooajal rohkem nende kaunistamisele. Selle asemel, et kasutada lihtsalt värskeid marju või tsitruseviilusid, proovige lisada jääkuubikuid ürtidega või külmutatud puuviljatükkidega.
Samuti tasub sel aastal lisada kokteilidesse rohkelt ürte. Lisaks tavalistele rosmariini-, basiiliku- või piparmündiokstele kaaluge ananassipealsete või lavendliokste lisamist oma kokteilidesse. Värviliste suhkrukristallide, mustade seesamiseemnete või purustatud karamelliga kaunistatud kokteiliklaasi ääred lisavad intrigeerivat hõngu. MATHIEU TEISSEIRE soovitab sel hooajal rohkelt katsetada mitte ainult kokteilimaitsetega, vaid ka nende kaunistamisega
KOKTEILIDE TRENDID
TALVISE IMEDEMAA KOKTEIL
Teil on vaja:
30 ml MATHIEU TEISSEIRE jõhvikasiirupit
120 ml Britvic ingveriõlu
40 ml džinni
Ettevalmistus:
Lisa Lowball klaasi jääd, vala džinn, ingveriõlu ja jõhvikasiirup. Sega ja naudi.
PUUVILJANE TALVINE VEINIKOKTEIL
Teil on vaja:
30 ml MATHIEU TEISSEIRE mustsõstrasiirupit
150 ml veini
Ettevalmistus:
Vala mustsõstrasiirup klaasi koos soojendatud veiniga ja seejärel naudi veetlevat talvist kokteili.
Erinevat tüüpi MATHIEU TEISSEIRE siirupeid saate osta kõikidest PROMO Cash&Carry poodidest ja veebipoest www.epromo.ee.
Autor: GERAS SKONIS
- Muud uudised