2024-03-11
Retsept: sparglirisoto musta trühvliga
Sparglirisoto musta trühvliga
Koostisosad ja kogused neljale inimesele:
▪️ Oliiviõli, umbes 50 grammi (C017997)
▪️ Šarlot sibul, 1 tk (X309504)
▪️ Risotto riis, 400 grammi (C011142)
▪️ Valge vein, 200 ml (C055334)
▪️ Köögiviljapuljong, 1.5 l (C018677)
▪️ Spargel, 280 grammi (X414429)
▪️ Pecorino Romano juust, 150 grammi, jäta osa kaunistuseks (U4D2A1K)
▪️ Trühvliviilud, 85 grammi (C057590)
▪️ Herne võrsed kaunistuseks (X405317)
▪️ Sool, pipar maitsestamiseks
Ühe portsjonihind u 2,2 € (2024. aasta märtsis)
Valmistamisjuhend
Tükelda šarlot sibul väikesteks kuubikuteks. Kuubik võiks olla sama suur kui riisitera.
Lisa (paksu põhjaga) potti oliivõli, kuumuta sibulad klaasjaks. Kuumuta umbes 4-5 minutit.
Seejärel lisa kogu risotoriis. Prae kergelt riis läbi oliiviõli ja sibula seguga.
Lisa juba kuumutatud riisile endale sobiv valge vein. Keeda umbes 4 minutit pidevalt segades, et alkohol välja keeta.
Seejärel hakka lisama jao kaupa puljongit, riisi tasasel tulel koguaeg segades. Riisi tuleb senikaua keeta, kuni kogu puljong on lisatud ja riis on pehme, aga ikka veel veidi kreemjas. Õige risoto on vedelapoolne, mitte väga pudrune. Puljongi etapiline lisamine ja riisi keetmine võib võtta umbes 10-15 minutit.
Kui riis on peaaegu valmis, lisa tükeldatud spargel, musta trühvli laastud ning riivitud pekarino juust. Sega omavahel kõik kokku. Küpseta madalamal tulel 4-5 minutit. Seejärel serveeri endale sobivad taldrikus. Kaunistuseks kasuta herevõrseid, pekerino juustu ja musta pipart.
Head nautimist!
- Muud uudised