2024-05-02
Retsept: Soe kaheksajala salat
Koostisosad ja kogused 4le inimesele:
· Kirsstomatid , umbes 300 grammi
· Oliivõli , salatisse ja kartuli praadimiseks kokku umbes 50-70 grammi
· Küüslauk varajane , umbes 20 grammi
· Sibul , umbes 20 grammi
Ühe portsjoni hind u 3,75 €, neljale inimesele u 15 € (2024.aasta mais)
Valmistamisjuhend
Osta PROMO Cash&Carry poest juba eelküpsetatud kaheksajalg. Eelküpsetatud toorainest saad eriti hõrgu salati. Kalaleti teenindajad küpsetavad tellimuse peale vaakumkotis kaheksajala sinu jaoks valmis. Nii jääb kaheksajalg hõrk, mahlane ja täpselt õigesti küpsenud.
Esmalt pane keema värske kartul, sest see võtab ajaliselt kõige kauem aega. Kartuleid pole vaja koorida. Kui need on aga mullased, siis pese enne potti panekut puhtaks. Lisa keeduveele soola ning keeda kuni kartulid on noaga katsudes peaaegu pehmed. (Hiljem peab kartuleid praadima ka pannil, kus need lõplikult valmivad). Oleneb kartuli suurusest, see võib ajaliselt võtta umbes 20 minutit.
Senikaua kuni kartulid keevad, valmista ette salati põhi. Poolita kirsstomatid ja tükelda sibul väikeseks kuubikuteks või viiludeks – oleneb, kuidas sulle salatis sibulat süüa meeldib. Ära salatit kohe ära maitsesta ja kokku sega, sest siis läheb salat vesiseks.
Järgmisena alusta kaheksajala grillimisega.
Võta kaheksajalg vaakumkotist välja ja lõika endale sobivateks tükkideks. PROMO Cash&Carry Akadeemias tehtud retseptis lõikas kokk Antti Utno nii, et igale taldrikule jäi üks kaheksajala jalg. Nii jääb see ka visuaalselt isuäratav. Viska kaheksajala jalad kas gaasigrillile, söegrillile või paksupõhjalisele grillpannile. Grilli mõlemalt poolt u 3-5 minutit. Kui kaheksajalad on mõlemalt poolt kergelt küpsenud, siis määri pintsliga jalad BBQ kastmega kokku.
Kurna peaaegu pehmeks saanud kartulid ja lisa need pannile, et saada mõnus krõmpsuv kartul. Lisa pannile oliiviõli, kartulid ja tükeldatud küüslauk, et anda kartulitele hea küüslaugune maitse.
Lisa tükeldatud värskele salatipõhjale maitse järgi oliiviõli. Maitsesta salat soola, pipraga ning pigista peale värsket sidrunit ja hakitud koriandrit. Seejärel sega kõik värske ja maitseained omavahel kokku.
Serveeri taldrikul kartul, juba eelnevalt kokku segatud salat ning grillitud kaheksajalg.
Head nautimist!
- Muud uudised